Artikel 32 RvO: Noodtoilet

Valkenburg a/d Geul, 20 december 2021.

 

Raadsfractie VSP,

p/a Hekerbeekweg 66,

6301 EN Valkenburg a/d Geul.

Tel: 0611567995 mail: jef.kleijnen@gmail.com

 

Aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg a/d Geul.

 

Betreft: schriftelijke vragen ex. art. 32 RvO van de gemeente Valkenburg a/d Geul.

 

 

Geacht college,

 

Tijdens de watersnoodramp van 14 juli jl. zijn de tijdelijke nood- toilletunits op het Th. Dorrenplein verwoest. Nu wij weer met een nieuwe lockdown te maken hebben vanwege het vreselijke Coronavirus en alleen de essentiële winkels open mogen is het moeilijk voor mensen die hoge nood hebben om een toilet te vinden, met alle negatieve gevolgen vandien. Er zou wel een openbaar toilet op het Walramplein gerealiseerd gaan worden, maar dit biedt nu geen uitkomst. Wij staan nu vlak voor de feestdagen en hoe je het draait of keert, er zullen altijd mensen naar Valkenburg komen om hun essentiële boodschappen te doen, of af te halen bij de niet essentiële zaken/restaurants. Maar ook om een wandeling te maken door het mooie historisch centrum van Valkenburg. En als ze dan hoge nood hebben is er geen toilet in velden of wegen te bespeuren. Dit is wat de VSP betreft gewoon onacceptabel.

 

N.a.v. het bovenstaande willen wij de volgende vragen ex. art. 32 RvO aan u stellen die wij graag schriftelijk beantwoord willen zien:

  • Bent u met ons eens dat een noodtoilet noodzakelijk is in het centrum van Valkenburg?
  • Bent u bereid dat er een noodtoilet (units) op zeer korte termijn gerealiseerd wordt op het Th. Dorrenplein dat ook toegankelijk is voor mensen met beperkingen?

 

Namens de raadsfractie van de VSP,

 

Jef Kleijnen.