Artikel 32 RvO: Voormalig hertenkampje

Valkenburg a/d Geul, 03-10-2019.

 

Raadsfractie VSP,

p/a Hekerbeekweg 66,

6301 EN Valkenburg a/d Geul.

Tel: 0611567995 mail: jef.kleijnen@gmail.com

 

Aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg a/d Geul.

 

Betreft: schriftelijke vragen ex. art. 32 RvO van de gemeente Valkenburg a/d Geul.

 

Geacht college,

N.a.v. een TV uitzending van TV Valkenburg over het verpauperde voormalig hertenkampje gelegen aan de Dr. Hermanstraat in Valkenburg ben ik namens de VSP een kijkje gaan nemen. Wat vroeger een pareltje langs de Geul was ligt en nu (al jarenlang) gewoon verloedert bij. Vroeger toen er nog sprake was van een hertenkamp zag alles mede door inzet van een aantal omwonenden er piekfijn uit. Maar daar is nu geen sprake meer van. Het gras en onkruid groeit er weelderig, het paadje met zijn zitbankjes is hard toe aan een opknapbeurt, het ijzeren hekwerk hangt er op plaatsen scheef bij en er groeit ook onkruid langs omhoog en de tussenafscheiding hangt er schots en scheef bij. Het is gewoon een grote aanfluiting. De allerhoogste tijd dat er actie ondernomen gaat worden. Misschien moet het oude hertenkampje in ere hersteld worden!!!!

N.a.v. het bovenstaande willen wij de volgende vragen ex. art. 32 RvO aan u stellen die wij graag schriftelijk beantwoord willen zien:

  • Is het college bereid om op zeer korte termijn achterstallig onderhoud te gaan plegen aan het voormalig hertenkampje en de nabije omgeving?
  • Is het college bereid om met de directe omwonenden om tafel te gaan zitten welke invulling in de toekomst aan het voormalig hertenkampje gegeven kan worden, eventueel in samenwerking met hun?

Namens de raadsfractie van de VSP,

Jef Kleijnen.