De week van Marianne – Us Camielleke

Wij waren er even tussenuit en meestal blijkt bij terugkomst dat er niets bijzonders is gebeurd, maar hoe anders was het deze keer. Talk of the town (kan beter spreken van talk of the country) was dit keer Us Camielleke, die het nodige over zich heeft afgeroepen.

Nu ga ik hier Camiel niet ook nog eens even afbranden, die jongen heeft de afgelopen tijd genoeg over zich heen gekregen. Ik ben van mening dat waar er 2 kijven (vechten) er 3 verhalen bestaan, zijn verhaal, haar verhaal en het echte verhaal. En nu is het zaak om zoveel mensen in het ene kamp te krijgen zodat zijn verhaal geloofwaardiger is dan haar verhaal. Maar wat mij opviel dat hij vooral hier in Limburg en natuurlijk ook in Valkenburg nog de nodige bijval kreeg.. Waarbij het vooral de CDA mensen waren die het nodig vonden om vooral de vinger de andere kant uit te laten wijzen. Haar verhaal was niet geloofwaardig want ze kwam pas na een half jaar met haar aanklacht (wat is er in dat half jaar gebeurd waardoor ze toch besloot om haar aanklacht te doen?) en natuurlijk werd er gewezen naar de media, die Camiel toch maar niet met rust wilden laten en die good-to-good kapot gemaakt moest worden. Als er één persoon is die weet hoe de media werkt en bewerkt moet worden dan is het Camiel wel. Vreemd dat hij dat brandje totaal verkeerd heeft ingeschat. Of hij is eenvoudigweg verkeerd geadviseerd hoe dit aan te pakken.

Het is een publiek geheim dat achter de schermen nogal de nodige inspanningen werden gedaan om iets recht te breien wat krom was. Dat daarbij intimidatie en aperte leugens worden gebruikt werd pijnlijk blootgelegd in de uitzending van Jinek waar 2 deskundigen melding maakten van technieken om vooral hun verhaal ten gunste van Camiel te laten uitkomen. Dat zij hun rug recht hielden kan men hen natuurlijk niet kwalijk nemen.
Nu er uiteindelijk toch voor Camiel niets anders meer opzat dan de eer aan zichzelf te houden is het toch wel heel vreemd om met name van de gouverneur van Limburg te moeten horen dat Camiel dit niet verdiend heeft. De mensen die dit roepen geven aan dat ze maling hebben aan duidelijk foute handelingen, want ze vinden Camiel zo aardig en getalenteerd. Het is inderdaad vreselijk jammer dat een begenadigd persoon op deze wijze onderuit gaat, maar om dan te spreken dat hij dit niet verdiend heeft, dan geef je een verkeerd signaal.

En dan hebben we zelfs nog de lokale fractievoorzitter van het CDA die meent dat Camiel nog wel burgemeester kan worden. De schat denkt kennelijk echt dat Camiel zijn geritselde VOG nog wel kan blijven gebruiken voor een burgemeesterschap. Onbegrijpelijk van deze man die iedereen de maat meent te moeten nemen en vanaf zijn kansel iedereen bekritiseert die hem niet welgevallig is, hij blijft eenvoudigweg geloven in het feodale systeem, verdeel en heers . Met de waarheid neemt hij het niet zo nauw als je bedenkt dat hij het een drogreden vindt dat mevr. Silverentand vanwege de verjonging overstapt en een paar weken later vertelt hij doodleuk in een uitzending dat ze voor verjonging gaan. In de hoop dat iedereen zijn eerdere opmerking alweer vergeten is. En dan niet te vergeten het laatste optreden van een CDA-delegatie bij Falcon Radio, waar ze vrijuit hun evangelie mogen verkondigen, waar nog even benadrukt werd dat mevrouw Silverentand zo hartelijk in hun kring was ontvangen. Klopt helemaal, ze stonden te juichen, en de champagne werd opengetrokken, ze hadden er een zetel bij, maar toen zij om haar moverende redenen afscheid nam was de eerdere juichstemming 180 graden gedraaid en deugde er natuurlijk niet veel meer van hun voormalig fractielid.. Zo gaat dat in deze kringen.

Maar weer even terug naar Camiel, ik ben ervan overtuigd en hoop dat ook, dat Camiel ooit wel weer op zal krabbelen, hij heeft talent genoeg, maar eerst zal hij moeten leren dat het wegmoffelen en je onaantastbaar blijven gedragen je uiteindelijk niet zullen helpen.
Sterkte Camiel.