Lloyd Wagemans

Nr. 2 Lloyd Wagemans

Wie ben ik?
Ik ben Lloyd Wagemans. Ben 44 jaar geleden geboren in Wijlre en woon sinds 1998 in onze mooie gemeente in Broekhem-noord. Ik ben getrouwd met Angelique en de gelukkige vader van twee dochters. Amber van 14 en Bente van 12 jaar. Mijn dochters gaan naar het Stella Maris college in Valkenburg en hockeyen bij Sjinborn.
Wat doe ik?
Zelf voetbal ik bij het veteranenteam van Walram. Ben bestuurslid bij hockeyvereniging Sjinborn en bij de Reddingsbrigade Voerendaal. Werken doe ik bij de gemeente Maastricht als beleidsmedewerker Veiligheid & Leefbaarheid.
Politiek?
Sinds 2009 ben ik politiek actief binnen onze gemeente. Ik heb van 2011 t/m 2014 voor D66 in de gemeenteraad gezeten. Inmiddels ben ik (bestuurs-)lid van de Valkenburgse Senioren Partij (VSP).
Waarom VSP?
Helaas heb ik uit eigen ervaring meegemaakt hoe het is als ouderen ‘verouderen’ en in eenzaamheid onderdompelen. Ieder mens moet vreugdemomenten hebben in zijn/haar leven om die lange dag door te komen. Zorg op maat is daarom erg belangrijk. Maar alvorens zorg gegeven kan worden moeten zorgbehoevenden ook ontdekt worden. De politiek moet meer inspringen op deze problematiek. We leven immers om te LEVEN. De VSP gaat hier voor. Deze sociale en menswaardige uitstraling van de VSP spreekt mij aan. Ook al ben ik zelf nog maar 44 maar het is voor mijn generatie ontzettend belangrijk dat aandacht wordt geschonken aan onze ‘ouders’. Zelf heb ik helaas al lange tijd geen ouders meer maar ik weet uit ervaring dat het heel belangrijk is dat goed voor onze ouders gezorgd moet worden en onze generatie ‘ontzorgd’ wordt in deze drukke en hectische periode waarin we leven. Wie nu goed zorgt heeft daar later ook zelf profijt van.
Mijn 3 speerpunten:
robuuste en toekomstbestendige sportverenigingen (met goede accommodaties) en verwant daaraan een springlevend en gezond vrijwilligersnetwerk.
aanpak vereenzaming (verborgen eenzaamheid).
faciliteren van duurzame maatregelen.