Achterstallig groenonderhoud Mauritiussingel Schin op Geul

Aan: wethouder Carlo Vankan van de gemeente Valkenburg a/d Geul.
 
Beste Carlo,
 
Tijdens de behandeling van de Kadernota afgelopen maandag heb ik toen wij het hadden over de slechte afwerking van het wandelpad Strucht/Mauritiussingel in Schin op Geul nog aangegeven dat er aan de Mauritiussingel ook nog klachten waren onderhoud van de groenvoorziening. Ik ben daar nog terplaatse gaan kijken en heb daar ook nog enkele foto's van gemaakt. Aan het eind van het voetpad, in de Mauritiussingel, naast huisnummer 38, ligt een strookje grond van de gemeente dat er nog slechter uitziet. Deze strook werd jaarlijks onderhouden, echter de laatste jaren niet meer en is het een geliefde uitlaatplek geworden voor de honden. Ook de op het perceel staande wilg is de laatste 2 jaar niet meer gesnoeid. Diverse klachten bij de gemeente hebben tot nu toe nog niets uitgehaald (zie foto 1).

Toen ik er afgelopen dinsdag persoonlijk een kijkje ben gaan nemen heb ik met een paar bewoners gesproken tegenover de vijver Mauritiussingel. Deze vijver en omgeving wordt onderhouden door vrijwilligers. Maar deze hebben niet het benodigde gereedschap voor de wilgen terug te snoeien wat heel hard nodig is. Zou ook al toegezegd zijn. Ook zou het water van de vijver eens schoon gemaakt dienen te worden (zie foto's 2 en 3). Zou jij er voor zorg kunnen dragen dat het achterstallig groenonderhoud Mauritiussingel op korte termijn aangepakt gaat worden?

Dan nog even dit. Toen ik de slechte afwerking van het voetpad Strucht/Mauritiussingel aan de orde stelde gaf jij nogal verbolgen aan dat ik te vroeg aan de bel getrokken zou hebben. Niets schijnt minder waar te zijn.De mensen die ik vooraf gesproken heb, hebben mij expliciet aangegeven dat de werkzaamheden aan het pad klaar waren. En nadat het in de publiciteit gekomen is, bevestigen steeds meer mensen dit. Ik vind je opmerking dat ik te voorbarig zou zijn geweest dus zeer ongepast.

Groet Jef Kleijnen (fractievoorzitter VSP.)